• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2016/2017 Café De Kroeg 21-02-2016

Rock coverband The Streets uit Kerkdriel wint voorronde Regio Gelderland in The Clash of the Cover Bands

Rock coverband Jack! uit Nijmegen met publieksprijs naar regio-finale van verder op 'The only road to PARADISO!' 

Zondag 21 februari jl. vond in Muziekcafé De Kroeg in Arnhem de 2e voorronde plaats voor Regio Gelderland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO’. Vier geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de finale en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 4-mans Rock coverband The Streets uit Kerkdriel. De 1e plaats bij de publieksstemmen was voor 5-mans Rock coverband Jack! uit Nijmegen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finale van Regio Gelderland die in juni a.s. wordt gehouden. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een tour van 20 optredens in de Benelux en een single-contract met videoclip met plugging, distributie en airplay op o.a. Radio Veronica.

Jack! in Café De Kroeg ArnhemJack! in Café De Kroeg Arnhem
Jack! in Café De Kroeg ArnhemJack! in Café De Kroeg Arnhem

De aftrap van deze 2e voorronde van Regio Gelderland werd verricht door 5-mans Rock coverband Jack! uit Nijmegen. Op zeer goed niveau bracht de band nummers als o.a. Brazen van Skunk Anansie, Hold The Line van Toto en Rain Down On Me van Kane. Met haar goede performance wist de band het publiek direct in beweging te krijgen en dat resulteerde uiteindelijk in de 1e plaats in de categorie publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat Jack! bij de beste zeven bands van Gelderland in de regio-finale die in juni a.s. wordt gehouden.


The Streets in Café De Kroeg ArnhemThe Streets in Café De Kroeg Arnhem
The Streets in Café De Kroeg ArnhemThe Streets in Café De Kroeg Arnhem

Met volle overgave en ondersteund door een enthousiast publiek bracht 4-mans Rock coverband The Streets uit Kerkdriel een overtuigend optreden op zeer goed niveau. Ondanks de smalle bezetting werden nummers als o.a. Whole Lotta Love van Led Zeppelin, Enter Sandman van Metallica en Sweet 7 Army (mash up) van The White Stripes/Eurythmics dynamisch en zonder ‘gaten’ in de arrangementen neergezet. Met afsluiter Killing In The Name van Rage Against The Machine wist de band het publiek helemaal uit haar dak te spelen. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat The Streets in de finale van Regio Gelderland die in juni a.s. wordt gehouden (datum en locatie worden a.s.a.p. bekend gemaakt).


Crooked Clerks in Café De Kroeg ArnhemCrooked Clerks in Café De Kroeg Arnhem
Crooked Clerks in Café De Kroeg ArnhemCrooked Clerks in Café De Kroeg Arnhem

Dan was het nu tijd voor de meer ingetogen nummers van Pop coverband Crooked Clerks uit Arnhem. Prachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Love The One You’re With van Crosby Stills, Nash & Young, Big Love van Fleetwood Mac en Cinnamon Girl van Neil Young zorgden voor een goede score bij zowel de vakjury als de publieksstemmen. Vooral de samenzang was regelmatig van kippenvel-niveau.


Earring Infection in Café De Kroeg ArnhemEarring Infection in Café De Kroeg Arnhem
Earring Infection in Café De Kroeg ArnhemEarring Infection in Café De Kroeg Arnhem

De laatste band van deze voorronde was 4-mans Golden Earring tribute Earring Infection uit Valburg. Nummers als o.a. The Devil Made Me Do It, Going To The Run en Twilight Zone werden energiek, dynamisch en technisch op goed niveau gespeeld. De band wist ook een goede interactie met het publiek op te bouwen en zorgde zo voor een prima afsluiting van deze voorronde.

Café De Kroeg ArnhemCafé De Kroeg ArnhemCafé De Kroeg Arnhem

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio Koch Uw logo ook hier? EVANS Podiuminfo
Ticketmaster SONOR RockMuZine USA Music Import Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Maxazine David Eden Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands