• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2016/2017 Podiumcafé de Vorstin 05-03-2016

Fusion coverband Blue Jay Collective uit Edam wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Pop coverband Café Latte uit Gouda met publieksprijs naar locatie-finale Podium de Vorstin in Hilversum  

Op zaterdag 5 maart jl. vond in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum een voorronde plaats in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Wegens ziekte van een band was de line up gereduceerd tot drie geselecteerde bands die streden om twee plaatsen in de locatie-finale: de vakjury-winnaar en de publiekswinnaar. Bij de vakjury wist 5-mans Fusion coverband Blue Jay Collective uit Edam de hoogste score te behalen, terwijl 5-mans Pop coverband Café Latte uit Gouda de meeste publieksstemmen wist binnen te spelen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finale die op zaterdag 7 mei a.s. wordt gehouden in de grote zaal van Podium de Vorstin. De winnaars van deze finale gaan door naar de finalerondes van Regio West Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland). De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Café Latte in Podiumcafé de Vorstin HilversumCafé Latte in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Café Latte in Podiumcafé de Vorstin HilversumCafé Latte in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De aftrap van deze voorronde werd verricht door 5-mans Pop coverband Café Latte uit Gouda. Met technisch goed verzorgd spel en een brede repertoirekeuze met nummers als Get Lucky van Daft Punk, Gravity van John Mayer en Sterrenstof van De Jeugd van Tegenwoordig wist de band snel een goede interactie met het publiek op te bouwen en dat resulteerde uiteindelijk in de overwinning bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat Café Latte bij de beste zeven bands in deze cyclus van Podium de Vorstin die in de finale op zaterdag 7 mei mogen strijden om een plek in de finalerondes van Regio West Nederland.


Blue Jay Collective in Podiumcafé de Vorstin HilversumBlue Jay Collective in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Blue Jay Collective in Podiumcafé de Vorstin HilversumBlue Jay Collective in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Technisch op hoog niveau bracht 5-mans Fusion coverband Blue Jay Collective uit Edam een boeiend optreden. Krachtige uitvoeringen van nummers als Hey Brother van Robben Ford, Mezzoforte van Garden Party en Tune 88 van Jeff Lorber werden beloond met uiteindelijk een 1e plaats bij de vakjury. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat Blue Jay Collective in de finale op zaterdag 7 mei a.s. in de main hall van Podium de Vorstin. Hier strijden de zeven beste bands van deze cyclus om een plaats in de finalerondes van Regio West Nederland die worden gehouden in o.a. Melkweg Amsterdam, P60 Amstelveen en Bibelot in Dordrecht.


Celerate in Podiumcafé de Vorstin HilversumCelerate in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Celerate in Podiumcafé de Vorstin HilversumCelerate in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De laatste band van deze voorronde was de jonge 4-vrouws Rock coverband Celerate uit Volendam. Ondanks een leadzangeres met flinke koorts wisten de vier jonge talenten gedurende het optreden een steeds hoger niveau te behalen met krachtige uitvoeringen van o.a. All My Life van Foo Fighters, Since You’re Gone van The Pretty Reckless en Sugar van System of a Down.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? RockMuZine Koch SONOR
Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Podiuminfo EVANS Artists & Bands Booking Agency
Sound Vision Studio Maxazine USA Music Import Ticketmaster David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands