• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2016/2017 Podiumcafé de Vorstin 19-03-2016

Soul coverband Capital S uit Delft wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! 

Rock coverband Thirsty Tigers uit Amsterdam en PowerRock coverband Distortion uit Rotterdam met gedeelde publieksprijs naar finale Podium de Vorstin in Hilversum 

Zaterdag 19 maart jl. vond in Podiumcafé de Vorstin de laatste voorronde plaats in het 12e van de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Vier bands speelden om een plaats in de locatie-finale en werden beoordeeld door de vakjury en het publiek. Na een boeiende avond werd 10-mans Soul coverband Capital S uit Delft uitgeroepen tot vakjury-winnaar. Na het tellen van de publieksstemmen bleken 5-mans Rock coverband Thirsty Tigers uit Amsterdam en 5-mans PowerRock coverband Distortion beiden op de eerste plaats te zijn geëindigd. Dat betekent dat beide bands als publiekswinnaar naast de vakjury-winnaar direct doorgaan naar de locatie-finale die op zaterdag 7 mei a.s. wordt gehouden in de grote zaal van Podium de Vorstin. Hier spelen de 8 beste bands van deze locatie-cyclus om een plaats in de finalerondes van Regio West Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) die worden gehouden in o.a. P60 Amstelveen, Bibelot Dordrecht en Melkweg Amsterdam. De uiteindelijk winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

Capital S in Podiumcafé de Vorstin HilversumCapital S in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Capital S in Podiumcafé de Vorstin HilversumCapital S in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De aftrap van deze 3e voorronde van de selectie-cyclus in Podium de Vorstin werd verricht door de uiteindelijke vakjury-winnaar 10-mans Soul coverband Capital S uit Delft. Op zeer goed niveau en met een hoog entertainmentgehalte bracht deze prachtige band nummers als All My Lovin’ van Cheryl Lynn, Call Tyrone van Erikah Badu en Hold On, I’m Coming van Sam & Dave. Sterke grooves en energie, goede sounds en technisch op zeer goed niveau. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat Capital S in de locatie-finale op zaterdag 7 mei a.s. in Podium de Vorstin (main hall).


Thirsty Tigers in Podiumcafé de Vorstin HilversumThirsty Tigers in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Thirsty Tigers in Podiumcafé de Vorstin HilversumThirsty Tigers in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

5-mans Rock coverband Thirsty Tigers uit Amsterdam bracht met veel passie nummers als Highway To Hell van AC/DC, Wanted Dead Or Alive van Bon Jovi en Detroit Rock City van KISS en wist direct een sterke interactie met het publiek op te bouwen wat resulteerde in een gedeelde 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat Thirsty Tigers in de locatie-finale op zaterdag 7 mei a.s. in Podium de Vorstin (main hall). In deze finale strijden acht bands om de Awards voor de beste en populairste coverband van Podium de Vorstin en een plaats bij de beste 21 bands van Regio West Nederland die in de halve finales mogen strijden om een plaats in de Regio-Finale in Poptempel Melkweg Amsterdam (main hall).


Monoshock in Podiumcafé de Vorstin HilversumMonoshock in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Monoshock in Podiumcafé de Vorstin HilversumMonoshock in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De derde band van deze voorronde, 4-mans Rock coverband Monoshock uit Driehuis, wist ook een uitstekend visitekaartje af te geven. Op technisch zeer goed niveau, uitstekende sounds en sterke arrangementen bracht de band nummers als Bang Bang van Jessie J., Angel van Massive Attack en All My Life van Foo Fighters.


Distortion in Podiumcafé de Vorstin HilversumDistortion in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Distortion in Podiumcafé de Vorstin HilversumDistortion in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 5-mans PowerRock coverband Distortion uit Rotterdam. Met stevige eigen interpretaties van hits als Take On Me van A-Ha, Toxic van Britney Spears en Why Tell Me Why van Anita Meyer en daarbij een sterke presentatie wist de band zich naar een gedeelde 1e plaats bij de publieksstemmen te spelen. Daarmee staat Distortion als publiekswinnaar in de locatie-finale op zaterdag 7 mei a.s. in Podium de Vorstin (main hall). Hier spelen acht bands om de locatie-Awards voor de beste band bij de vakjury en de publieksstemmen en een plaats in de finalerondes van Regio West Nederland waarvan de finale plaatsvindt in Poptempel Melkweg Amsterdam!

Podiumcafé de Vorstin Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine Artists & Bands Booking Agency EVANS David Eden Uw logo ook hier?
Koch RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Uw logo ook hier?
USA Music Import Podiuminfo SONOR Festivalinfo Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands