• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio West 2016/2017 Bibelot 02-07-2016

Soul coverband Capital S uit Delft wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!   

Rock coverband Still Blue uit Schoonhoven publiekswinnaar in Podium Bibelot 

Allround coverband Three/Third XL als Runner-Up naar finale Regio West Nederland

Zaterdag 2 juli jl. vond in Podium Bibelot in Dordrecht de laatste Halve Finale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Zes winnaars uit de diverse regionale voorrondes zorgden voor een boeiende en gevarieerde muzikale strijd waarin de bands werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury werd 12-mans Soul coverband Capital S uit Delft tot beste gekozen en het enthousiaste publiek koos 6-mans Rock coverband Still Blue uit Schoonhoven tot winnaar. Door in beide categorieën samen het hoogste te scoren plaatste 7-mans Allround coverband Three/Third XL zich als Runner-Up met de twee winnaars voor de finale van Regio West Nederland, die op zaterdag 29 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. In deze finale wordt gestreden om de Regio-Awards voor de beste coverbands en een plaats in de BENELUX Semi-Finals, de laatste stap voor de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO!

Distortion in Bibelot DordrechtDistortion in Bibelot Dordrecht
Distortion in Bibelot DordrechtDistortion in Bibelot Dordrecht

De aftrap van deze Halve Finale werd verricht door 5-mans Rock coverband Distortion uit Rotterdam. Opnieuw wist de band haar vorige optreden te toppen en zette een dynamische en technisch sterk optreden neer. Met volle overgave en een hoog entertainmentgehalte werden nummers als Take On Me van A-ha, Wuthering Heights van Kate Bush en She Sells Sanctuary van The Cult de inmiddels goed gevulde zaal ingespeeld.


A'Little Late in Bibelot DordrechtA'Little Late in Bibelot Dordrecht
A'Little Late in Bibelot DordrechtA'Little Late in Bibelot Dordrecht

5-mans Allround coverband A’Little Late uit Leiden wist ook nu weer het beste uit zichzelf te halen. Met prachtige uitvoeringen van o.a. Super Duper Love van Joss Stone, Wonder Woman van Leaf en Shut Up And Dance van Walk the Moon wist de band een goede interactie met het publiek op te bouwen en bij de publieksstemmen een goede score neer te zetten.


Still Blue in Bibelot DordrechtStill Blue in Bibelot Dordrecht
Still Blue in Bibelot DordrechtStill Blue in Bibelot Dordrecht

Met een sterke nummerkeuze, waarin de muzikale kwaliteiten regelmatig optimaal werden benut en waarin de band een aanstekelijke chemie met het publiek wist op te bouwen, zette 6-mans Rock coverband Still Blue uit Schoonhoven een uitstekend optreden neer. Onder leiding van de twee excellerende zangeressen wist de band met nummers als It's A Man’s World van James Brown, Whole Lotta Love van Led Zeppelin en Nobody’s Wife van Anouk de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Still Blue weet vaak de nummers een eigen smoel te geven waardoor het naast het goede muzikale niveau en de uitstekende podiumpresentatie van begin tot eind blijft boeien. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale staat Still Blue dik verdiend bij de beste negen bands van Regio West Nederland in de Regio-Finale op zaterdag 29 oktober a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier wordt gestreden om de Regio-Awards voor de beste bands van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland met daarmee een plaats in de BENELUX Semi-Finals. De laatste stap richting de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO!


Capital S in Bibelot DordrechtCapital S in Bibelot Dordrecht
Capital S in Bibelot DordrechtCapital S in Bibelot Dordrecht

Ondanks het zeer goede niveau van alle bands zat het muzikale hoogtepunt van deze avond in het optreden van 12-mans Soul coverband Capital S uit Delft. Technisch werd er op topniveau gespeeld. Goede sounds, sterke balans en dynamiek, strakke grooves en arrangementen die het geheel transparant houden en daar bovenop de twee leadzangeressen en leadzanger die alles uit de kast haalden en regelmatig voor kippenvel-momenten wisten te zorgen. Interpretaties van nummers als Kiss van Selah Sue, I’ve Got A Woman van Ray Charles en Diggin’ On James Brown van Tower of Power brachten niet alleen het publiek flink in beweging, maar wisten ook de vakjury te overtuigen. Als vakjury-winnaar van deze Halve Finale staat Capital S in de finale van Regio West Nederland die op zaterdag 29 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier wordt gestreden om de Regio-Awards voor de beste bands van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland met daarmee een plaats in de BENELUX Semi-Finals. De laatste stap richting de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO!


Three/Third XL in Bibelot DordrechtThree/Third XL in Bibelot Dordrecht
Three/Third XL in Bibelot DordrechtThree/Third XL in Bibelot Dordrecht

Met een zeer gevarieerde en goed doordachte set liet 7-mans Allround coverband Three/Third XL uit Rotterdam niet alleen haar veelzijdigheid horen, maar wist hiermee ook haar sterke muzikale kwaliteiten te laten horen. De vier muzikanten leggen een uitstekend muzikaal tapijt voor de drie zangeressen waarop ze niet alleen in de leadzang, maar vooral ook in de samenzang regelmatig diepe indruk wisten te maken. Uitvoeringen van nummers als Emotion van Destiny’s Child, Smoorverliefd van Doe Maar en de foute medley met o.a. Kleine Wasjes Grote Wasjes van Trafassi en Rainbow In The Sky van DJ Paul Elstak zorgden voor een dynamische interactie met het publiek. Door bij de vakjury en het publiek samen de hoogste score te behalen plaatste Three/Third XL zich als Runner-Up voor de finale van Regio West Nederland die op zaterdag 29 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier wordt gestreden om de Regio-Awards voor de beste bands van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland met daarmee een plaats in de BENELUX Semi-Finals. De laatste stap richting de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO!


De Joekels in Bibelot DordrechtDe Joekels in Bibelot Dordrecht
De Joekels in Bibelot DordrechtDe Joekels in Bibelot Dordrecht

Het laatste half uur van deze boeiende avond was voor 5-mans Party Rock coverband De Joekels uit Alphen a/d Rijn. Met aanstekelijke en energieke uitvoeringen van o.a. Folsom Prison Blues van Johnny Cash, Alie van Normaal en Watskebeurt van De Jeugd van Tegenwoordig zorgden de vijf podiumbeesten voor een prima afsluiting van deze Halve Finale.


Bibelot DordrechtBibelot Dordrecht

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? EVANS Artists & Bands Booking Agency Koch Podiuminfo
Artists & Bands Booking Agency David Eden Maxazine Festivalinfo Ticketmaster
Sound Vision Studio RockMuZine USA Music Import Uw logo ook hier? SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands