• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Finale extra landelijke cyclus 2016/2017 Podium de Vorstin 22-10-2016

U2 tribute In the Name of uit Spijkenisse wint Regio-Award in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Allround coverband Dubbel Fout uit Maastricht met publieksprijs naar BENELUX Semi-Finals

Zaterdag 22 oktober jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de finale plaats van de extra landelijke cyclus in het 12e seizoen van ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’. Negen topbands haalden onder grote publieke belangstelling alles uit de kast om de vakjury én het publiek te overtuigen en dat resulteerde in een spannend wedstrijdverloop. 4-mans U2 tribute In the Name of uit Spijkenisse wist met een weergaloos optreden de 1e plaats bij de vakjury binnen te spelen. 6-mans Allround coverband Dubbel Fout uit Maastricht wist op grandioze wijze het enthousiaste publiek te imponeren en behaalde daarmee de meeste publieksstemmen. Beide bands ontvingen de Regio-Awards en plaatsten zich daarmee bij de 18 beste coverbands van de Benelux die in twee BENELUX Semi-Finals gaan strijden om een plaats in de Grand Finale in Poptempel PARADISO! Alle regionale winnaars ontvangen een live-single met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’ die vanaf 15 april a.s. van start gaat, en worden geplugd bij alle landelijke en regionale radiostations in Nederland en België. Tevens ontvangen alle semi-finalisten band-, vocal-, gitaar- en presentatie-coaching in de aanloop naar de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden op zaterdag 4 maart en zaterdag 1 april 2017 in het prachtige Event Center Culemborg. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands-Awards mogen de studio in om een cd op te nemen die wordt geplugd en gedistribueerd in de Benelux, krijgen een bijbehorende videoclip, fotoshoots en meerdere optredens.

Ten Tap Trouble in Podium de Vorstin HilversumTen Tap Trouble in Podium de Vorstin Hilversum
Ten Tap Trouble in Podium de Vorstin HilversumTen Tap Trouble in Podium de Vorstin Hilversum

De aftrap van deze Regio-Finale werd verzorgd door 6-mans Allround coverband Ten Tap Trouble uit Enschede. Met zeer verdienstelijke uitvoeringen van nummers als Stuck In The Middle With You van Stealers Wheel, Bakerstreet van Gerry Rafferty en New Shoes van Paolo Nutini liet de band horen een zeer gevarieerde repertoirelijst te hanteren. Zowel technisch als ook in de arrangementen werd er op goed niveau gepresteerd en weet de band alle nummers een eigentijdse benadering te geven.


Viruz in Podium de Vorstin HilversumViruz in Podium de Vorstin Hilversum
Viruz in Podium de Vorstin HilversumViruz in Podium de Vorstin Hilversum

4-mans Skunk Anansie tribute Viruz uit Eindhoven wist zich met krachtige uitvoeringen van o.a. Political, Brazen en Twisted naar een goede score te spelen bij de publieksstemmen. Naast het goede spel van de muzikanten weet vooral de leadzangeres een sterke interactie met het publiek op te bouwen. Bassist Romulo Santos werd door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit ‘The Clash’-seizoen.


The Magic Floyd in Podium de Vorstin HilversumThe Magic Floyd in Podium de Vorstin Hilversum
The Magic Floyd in Podium de Vorstin HilversumThe Magic Floyd in Podium de Vorstin Hilversum

Het derde half uur van deze finale was voor 7-mans Pink Floyd tribute The Magic Floyd uit Almere. Met haar uitvoeringen van o.a. Wish You Were Here, Money en Comfortably Numb wist de band regelmatig de unieke sfeer van het origineel te benaderen. Het publiek waardeerde The Magic Floyd met een prima score en de band mag terug kijken op een uitstekende prestatie.


Distant Neighbours in Podium de Vorstin HilversumDistant Neighbours in Podium de Vorstin Hilversum
Distant Neighbours in Podium de Vorstin HilversumDistant Neighbours in Podium de Vorstin Hilversum

6-mans Allround coverband Distant Neighbours uit Hengelo wist het publiek goed in beweging te krijgen. Met volle overgave werden nummers als Kids In America van Kim Wilde, You Give Love A Bad Name van Bon Jovi en Man! I Feel Like A Woman van Shania Twain gebracht. Hiermee gaf de band niet alleen haar veelzijdigheid aan, maar wist ook door een prima podiumpresentatie een goede chemie met het publiek op te bouwen.


Groove@Work in Podium de Vorstin HilversumGroove@Work in Podium de Vorstin Hilversum
Groove@Work in Podium de Vorstin HilversumGroove@Work in Podium de Vorstin Hilversum

Met sterke uitvoeringen van o.a. 1999 van Prince, Wicked Way van Waylon en de prachtige ballad I Put A Spell On You van Creedence Clearwater Revival wist 6-mans Allround coverband Groove@Work een dynamisch en technisch verzorgd optreden neer te zetten, wat resulteerde in een goede score bij zowel de vakjury als bij het publiek. Toetsenist Daniël Schenk werd door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 12e The Clash-seizoen.


In the Name of in Podium de Vorstin HilversumIn the Name of in Podium de Vorstin Hilversum
In the Name of in Podium de Vorstin HilversumIn the Name of in Podium de Vorstin Hilversum

Het muzikale hoogtepunt van deze finale werd gebracht door 4-mans U2 tribute In the Name of uit Spijkenisse. Sinds kort in een deels nieuwe bezetting weet deze band een ongelooflijk hoog technisch niveau te bereiken. Er zitten geen zwakke schakels in deze band. De vier topmuzikanten weten elkaar technisch naar een hoog niveau te stuwen en daarmee een boeiende spanningsboog op te bouwen. Voeg daarbij de ultieme U2-sound, goede balans, uitstekende arrangementen en een leadzanger die je van begin tot eind weet te pakken en je hebt de ultieme U2 tribute. Tot winnaar van deze finale uitgeroepen door de vakjury staat In the Name of bij de 18 beste bands van deze ‘The Clash’-editie in de BENELUX Semi-Finals. Hier wordt gestreden om een plaats in de Grand Finale in Poptempel PARADISO! Tevens wordt de band beloond met een single met videoclip die vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan en geplugd wordt bij alle radiostations in Nederland en België. Gitarist Richard van de Valk en leadzanger Peter Moonen werden beiden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 12e seizoen.


Dubbel Fout in Podium de Vorstin HilversumDubbel Fout in Podium de Vorstin Hilversum
Dubbel Fout in Podium de Vorstin HilversumDubbel Fout in Podium de Vorstin Hilversum

Het dak moest eraf en ging er ook af. Met deze missie was 6-mans Allround coverband Dubbel Fout vanuit Maastricht naar Hilversum gekomen. Spetterende uitvoeringen van o.a. Final Countdown van Europe, Angels van Robbie Williams en Killing In The Name van Rage Against The Machine gaven niet alleen de veelzijdigheid van deze topband aan maar zorgden ook voor een indrukwekkende interactie met het enthousiaste publiek. Met o.a. een sterke dynamiek in de set en onder leiding van een leadzanger en leadzangeres die elkaar uitstekend aanvullen speelde Dubbel Fout zich overtuigend naar de overwinning bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze finale staan de Limburgers dik verdiend bij de beste 18 bands die in de BENELUX Semi-Finals gaan strijden om een plaats in de Grand Finale in Poptempel PARADISO! En natuurlijk wordt ook deze band beloond met een single met videoclip die vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan.


The CadillacZ in Podium de Vorstin HilversumThe CadillacZ in Podium de Vorstin Hilversum
The CadillacZ in Podium de Vorstin HilversumThe CadillacZ in Podium de Vorstin Hilversum

De achtste band die het prachtige podium van de Vorstin mocht betreden was 4-mans Elvis Presley tribute The CadillacZ uit Geleen. Met prima uitvoeringen van o.a. Burning Love, Don’t Be Cruel en Suspicious Minds wist de band een uitstekende indruk achter te laten. Vooral de leadzanger wist de sound van het origineel goed te benaderen.


Pearl Ten in Podium de Vorstin HilversumPearl Ten in Podium de Vorstin Hilversum
Pearl Ten in Podium de Vorstin HilversumPearl Ten in Podium de Vorstin Hilversum

5-mans Pearl Jam tribute Pearl Ten uit Delft zorgde voor een uitstekende afsluiting van deze finale. Technisch op hoog niveau en met volle overgave werden nummers als o.a. Better Man, Black en Even Flow de zaal ingespeeld. Sterke sounds en arrangementen en met de juiste feel wist de band hoog te scoren bij de vakjury. Drummer Joran Dijkman werd door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit seizoen.


Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum

Podium de Vorstin Hilversum

Met dank aan vakjury:
- Fran Kaart: vocalcoach
- Sebastiaan Spijker: videoclip-regisseur
- Voorzitter John Van den Borne: bandcoach, promotor en producer

 

Foto’s: Ron van Varik en Karin Rovekamp

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch USA Music Import Uw logo ook hier? EVANS Sound Vision Studio
David Eden Uw logo ook hier? Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Maxazine
RockMuZine Ticketmaster SONOR Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands